Bitcoin zarada - Kako zaraditi bitcoin

Kako zaraditi na kriptovalutama?

Kako zaraditi na kriptovalutama?

https://preview.redd.it/fdxwbrujnip51.jpg?width=800&format=pjpg&auto=webp&s=574c97d15cbf2dc7b0901a72418039d9e30ac3bd
Iako najpoznatija kriptovaluta – Bitcoin postoji već 10 godina još uvek se postavljaju skeptična pitanja „kako zaraditi na kriptovalutama?“. Sklone su fluktuacijama, vrtoglavim padovima i usponima vrednosti, pa se čini izuzetno teško ostvariti realnu dobit. Kriptonovac može da donese visoku zaradu ako se pravilno i ozbiljno pristupi poslovanju na kriptoberzi.
Želimo da vam ovim tekstom predstavimo osnovne načine zarade na kriptovalutama, koje su smernice za ostvarivanje veće dobiti i minimiziranje gubitka. Opširnije o svemu ovome čitajte u nastavku teksta...

Ostatak teksta možete pročitati na:
https://firmeizsrbije.rs/blog/kako-zaraditi-na-kriptovalutama-122.html
submitted by crvenkapica_011 to kriptovaluteonline [link] [comments]

Kako zaraditi na kriptovalutama?

Kako zaraditi na kriptovalutama?
Iako najpoznatija kriptovaluta – Bitcoin postoji već 10 godina još uvek se postavljaju skeptična pitanja „kako zaraditi na kriptovalutama?“. Sklone su fluktuacijama, vrtoglavim padovima i usponima vrednosti, pa se čini izuzetno teško ostvariti realnu dobit. Kriptonovac može da donese visoku zaradu ako se pravilno i ozbiljno pristupi poslovanju na kriptoberzi.

https://preview.redd.it/ecm0326fmhp51.jpg?width=800&format=pjpg&auto=webp&s=ca4609f14a205f5b6a6ac57696f60b171ea10fdc
Želimo da vam ovim tekstom predstavimo osnovne načine zarade na kriptovalutama, koje su smernice za ostvarivanje veće dobiti i minimiziranje gubitka. Opširnije o svemu ovome čitajte u nastavku teksta.
https://firmeizsrbije.rs/blog/kako-zaraditi-na-kriptovalutama-122.html
submitted by invazijaleptira to u/invazijaleptira [link] [comments]

Saveti za trgovanje kriptovalutama

Saveti za trgovanje kriptovalutama
Bitcoin kretanje cena

#1 Zaboravite na turistički pogled na trgovanje kriptovalutama

Treba da imate strast i da vas trgovina kriptovalutama zanima, da ne kažemo preokupira.
Ništa novo i ništa drugačije nego sa svim ostlaim stvarima i interesovanjima u životu.
Bez strasti, fokusa, interesovanja, radoznalosti zaboravite na kriptovalute. Ako nemate motiv za ovu oblast zalutali ste i razočaraćete se. Pratite uspešne trgovce kriptovaluta i uštedećete mnogo vremena, ali i novca.
Uvek imajte na umu jedno od važnih pravila ovog sistema (kažu i naša stara mudrost):
"dok se nekom ne smrkne drugome ne može da svane", jer je je ovo igra nula. Bilo čiji uspeh prati i nečiji neuspeh. Neko pobeđuje, ali neko drugi mora da izgubi.
Postoji li neka čarobna formula formula koja garantje uspeh? Nisam siguran. Ali postoje dobre taktike velikih igrača koji i jesu veliki igrači zbog tih osobina. Jedna od tih osobina je potrebno strpljenje. Ali to nije obično stprljenje. To je ono što čini prevagu.
Kada stati, kada uložiti a kada prodati. Jer ne zaboravite nekade je apstiniranje od trgovine dobitna kombinacija.

#2. Jasno definišete vaš maksimalni gubitak kada stajete sa trgovinom

U ovoj oblasti to je pojam stop gubitak u trgovanju. Neka vas ne stigne ona domaća "nije stradao onaj što se kockao već onaj što se vadio".
Ako želite da budete uspešni morate da naučite da prepoznate kada izaći iz igre, odnosno da li zarađujete ii gubite u toj igri.
Ako maksimalno fokusirano u svakom trenutku znate vaše margine gubitka, odnosno zaustavnog gubitka na duže staze stvarate preduslove za pobedničku strategiju.
Ovo je jedna od vrhunskih veština u poslu trgovanja kriptovalutama i nije tajna da je kod većine trgovaca retka osobina. Može li se steći? Kao i sve u životu verovatno da da.
Odabir zaustavljenog gubitka treba da bude promišljen a ne emotivan čin. Ova strategija se odnosi i na pobedničke transakcije. Ne budi pohlepan jer to je put u gubitak.

#3. Dobrodošli u FOMO!

FOMO je skraćenica za strah da nešto jako važno ne propustite.
Ovo je jedan od najopasnijih razloga koji vas ili zadržava u poslu ili čini gubitnikom.
Ne budite povodljivi. Neka vas ne povedu tamo nečiji enormni dobici. Mada nije svejedno gledati kako se tamo neki za kratko vreme bogate a vi to gledate sa otvorenim ustima.
I imate priliku da im se pridružite. Baš ne prija a neodoljivo vas privlači da i vi budete jedan od njih. Ali ne ide to tako. Ako se pitate koja naša mudrost to opisuje možda bi rekli "osećaj za filing".
I nije to onaj trenutak koji kaže ako ne uskoćite kajaćete a ako uskočite kajaćete se takođe. To su trenuci kada se veliki maste i postaju bogatiji a ogroman broj malih osiromašava ili ide u gubitak.
Tako to obično biva.

#4. Pametno upravljate sopstvenim rizicima

Ne zalećite se i ne trčite odmah ka ogromnom profitu. Da li se i uspešni i mudri trgovci vladaju na ovakav način? Uglavnom da.
Zato i jesu to što jesu.
Mnogi od uspešnih realizuju male, ali sigurni profite u redovnom trgovanju pre nego što trče za rizicima ogromnih profita.

#5. Pratite trendove najajčih valuta kao što je Bitcoin.

Male valute zavise od onog što se događa sa velikim valutama kao što je Bitcoin.
Tržište podrazumeva i dosta neizvesnosti i jako je teško pronaći zakonitosti kretanja cena kriptovaluta.
Nekada je najbolje ne trgovati.

#6. Nije sve u trenutnoj ceni kriptovaluta

Ako je cena neke valute niska to još uvek nije okidač za akciju.
Većina početnika upravo tada reaguje: kupuje virtulene valute jer smatra da je cena istih niska i njima dostupna. Jedan primer: Ripple umesto Ethereuma samo zato što je potonji jeftiniji. Ipak, to nije baš tako jednostavno.
Odluka o investiranju u novčić trebalo bi da ima vrlo malo veze sa njegovom pristupačnošću, ali puno veze sa njegovim učešćem na tržištu.

#7. Ne držite manje valute neograničeno

Veliki broj manjih valuta na kraju izgubi vrednost, ponekad i brže nego što se očekuje.
Savet: nemojte manje vredne valute držate previše vremena. Koji je kriterijum na osnovu kog treba da donosite odluku o prodaji manjih valuta?
Praksa ukazuje da je svakodnevni obim trgovanja dobra mera za upravljanje odlukama o zadržavanju manje vrednih valuta.
Što se više trguje nekom valutom to je bolji razlog da je duže vremena zadržite.
Naravno, praćenje trendova, kratkoročnih i dugoročnih se podrazumeva. Možda uočite neke obrasce koji vam pomognu da donesete dobre odluke o valutama koje posedujete ali i tome kada kupiti kriptovalute.

#8. Diverzifikujte, diverzifikujte i diverzifikujte!

Ne vežite se samo za jednu virtuelnu valutu. Jer tržište je previše neizvesno i nepredvidljivo. I ulaganja su nepredvidiva.
Život nas svakodnevno uči da više ništa nije izvesno i sigurno. Korona virus je na žalost najbolji primer za to.
Pravila pre i posle coronavirusa kao da nisu ista. i naravno da neće biti ista. I pokazuju da ništa više nije sigurno.
Koliko god možete zaraditi hiljade u danu ili manje, isto je tačno. Sve što uložite u digitalna sredstva možete izgubiti u tren oka.
Dakle, najbolji način da se prevaziđu takve nesigurnosti je kroz diverzifikaciju ulaganja u kriptovalute.

#9. Savet koji vas može učiniti uspešnijim

Iako nema čarobne formule niti saveta koji garantuje dobitak, postoje neka iskustva koja vas mogu učiniti uspešnijim.
Budite fokusirani, odmereni i hladne glave za vreme trgovanja.
Morate razviti veštinu da ne trgujete emocionalno, već racionalno. Ne započinjite trgovanje ako niste sigurni da ćete se zaustaviti na način kako ste planirali.

Koji savet vam se posebno dopao? Imate neki vaš savet za trgovanje? Molimo vas da ga podelite sa nama kroz komentar. 
submitted by Faribo to kriptovaluteonline [link] [comments]

Korisni saveti o Bitcoin-u i trgovanju kripto valutama

Da li je moguće trgovati kriptovalutama i ostati na nuli ili ponešto i zaraditi?
Isključite faktor lutrije. Ova vrsta trgovine nije lutrijskog tipa. Ko je trgovao na berzi zna o čemu pričamo. Kao takva, zahteva razumevanje i najmanje 100% fokusiranost. I da se razumemo. Kriptovalute nisu za svakoga.
Za one koji se prepoznaju u ovome i koji se nisu pokolebali predstavićemo neke sugestije, iskustva, nazovi savete koji možda njima prokrče put kao dobitku.

U ovoj igri suma ostaje nepromenjena

Dobitak jednog trgovca je gubitak drugog trgovca. Ili, nisu svi oni koji trguju profitabilni. Pratite savete i iskustva najboljih trgovaca kriptovalutama! Kao i drugim sferama postoje oni iskusniji trgovci koji čekaju greške drugih i na tome ostvaruju profit.
Ne srljajte, ne žurite. Postojaće dani kada žete zarađivati a da ne radite ništa.

Pravite ciljeve, planirajte

Ako želite a uspete morate razumeti ovu igru i gledati malo dalje od drugih. I imajte na umu da mnogi ljudi često ne donose racionalne odluke. Ako već ne možete pobeći od gubitka jasno preciriajte onaj gubitak posle koga jednostavno zatvarate poziciju i ne idete dalje.
Ovo je neobično važan deo u kome se pravi razlika između onih koji znaju i uspevaju od onih koji haotično i iemocionalno trguju. Primeri iz prakse ukazuju da se ne mali broj trgovaca ne zaustavlja na vreme ponešeni svojim trenutnim položajem i stanjem novca. Najčešće njihov ego ne dozvoljava da stanu iako su prkeoračili sve granice rizika.

Opreznosti nikad dosta

Jer, ne znam da li smo to mi izmislili, ali "čuvaj se i bog te čuva" u ovoj trgovini itekako ima smisla. Oprez, FOMO efekat vreba!
Ako neka valuta naglo izleti ili poleti sa vrednošću to još uvek ne mora da znali da baš vi morate da je imate. Povodljivost i trenutna pomama još uvek ne znače da niste u toku i da samo vas čeka da se uključite. Jer, prosto je. Uspon ne može da ide unedogled, a veliki igrači upravo tu čekaju one koji ne umeju da stanu.

Da li vam sve ovo liči na upravljanje rizikom?

Niste daleko od istine. Ali istina ima nekada više krajeva. Ako želite da uspete i da budete profitabilan trgovac onda izbegavajte hod po ivicama. Tražite i prepoznajte male dobitke a to su sutuacije kada su neke pojave na početku svog rasta.

Kako pametno ulagati svoje novčiće?

Lako je reći da to treba da bude pametno, mudro. Dobitnički. Ipak, postoje neke cake. Ne ulažite previše od onoga što imate u visoko rizične transakcije, tj. novčiće.

Svuda pođi na Bitcoin se vrati

Mnoge kripto valute su skoro dirkanto zavisne od najjače valute Bitcoina. Bitcoin nameće standarde i diktira pravila. I dobra i loše stvari i krize i uspone. Manje valute su nekada bile zavine od Bitcoina na jasniji način. Danas to više nije slučaj. Pratite trendovi valuta sa kojima trgujete. Nije teško uočite da mnoge od njih vremenom gube na vrednosti.
I još nešto. Neprestano se pojavljuju nove virtulene valute koje neke stare prosto bacaju u prošlost. Izvor manjih valuta je stvar mudrog i pametnog promiščjanja ali i praćenja tržišta. Ako već ne želite da se odreknete manjih valuta na duži rok, onda praitte šta se sa njima događa. One koje imaju veće dnevne obime trgovanja verovatno ima smisla zadržati.

Čemu služe te krive i grafikoni?

Ako ste bežali sa časova matematike ovo i niej oblast za vas. Krive, trendovi, praćenje tendencija rasta i pada su nešto što se podrazumeva u ovoj oblasti. Oni koji umeju da čitaju šta se događa sa valutama prepoznaće i svoje šanse i poslovne dobitke. Sa manjim ili većim rizikom odnsono dozom neizvesnosti
Jedno od veoma važnih pravila glasi: Nikada ne stavljajte sva jaja u jednu korpu. Ako vam korpa ispadne doživećete debakl. Slično je i sa kriptovalutama. Izbegavajte u širkom luku ulaganje u jedan projekt bez obzira koliko je našminkan i marketnški neodoljiv. Mnogi uspešni trgovci takva ulaganja smatraju visokim rizikom.

Kada da krenete sa trgovanjem kriptovalutama?

Odmah. Sada i danas. Ako ste za to vreme je upravo sada. Ali, imajte na umu sledeće: Nemojte započinjati trgovinu ako nemate optimalne uslove za donošenje dobrih odluka i ako nemati izlazni plan. Odnosno ako ne znate kada ikako izaći iz trgovine.
Pripremite se za određeni pritisak, tenziju posla. Ovo nije računarska igrica. I nikada ne žurite! Budite strpljivi i sačekajte pravu priliku. Mnoga dobra iskustva govore da ta prilika ipak dođe.
Nikuda bez postavljenih ciljeva jer iskusni igrači vrebaju sa svih strana. Korak po korak. Dobra praksa i uspešne strategije se često zasnivaju na nalozima za male kupovine. Ne dozvolite da vas pohleap i neraciolanost odvedu u ponor i nepovratni gubitak.

A šta da radim?

Kupujte glasine jer je i život jedna neproverena glasina, a prodajite vesti. Neka nepisana pravila ukazuju da kada velike novinske kuće objavljuju vesti, možda je pravo vreme da se oprostiš od dela valuta kojima se ta vest bavi. Ego oterajte od sebe i ne vraćajte ga dok ne završite kupoprodaje. Pratite svoje rezultate. Sledite svoj profit. Neka vas ne povede prethodni uspeh, pažljivo birajte sledeće kupovine ili prodaje.

Savet prijatelja za ulaganje u kriptovalute?

Na baš. Sledite sebe, svoje uspehe i fokusirajte se na sopstveno poznavanje trgovine. Razvijajte svoje veštine i neka one budu vaš najbolji prijatelj. Savete poslušajte ali odluke donosite sami.

Deljenje iskustava o kriptovalutama

Iako ste vi, naravno,, najvažniji, nemojte da budete sami. Uključite se ili formirajte grupe onih koji se bave trgovinom kriptovalutama. Razmenjujte iskustva, znanja i na taj način unapredite svoja znanja i veštine.

Gledajte dalje

Oni koji prave i imaju dugoročne ciljeve lakše ploviti ovim brom trgovanja kriptovalutama.
Dakle, postavite svoje kratkoročne i dugoročne ciljeve i trgujte u skladu s tim, tj. ne rizikujte sredstva koja će vam trebati u kratkom roku. Vaš ukupni cilj treba biti usklađen sa svim vašim trgovinskim pozicijama, kao i sa upravljanjem rizikom.

Tekst je objavljen na blogu Firme iz Srbije

submitted by nensav to kriptovaluteonline [link] [comments]

Šta su kriptovalute?

Šta su kriptovalute?
Svet se ubrzao. Polarizacija centara finansijske moći neminovno je dovela do nastajanja novih načina plaćanja, pa samim tim i valuta. Ko još nije čuo za neke kriptovalute? Ako i nije evo prilike da zaviri ili se detaljno upozna sa virtuelnim finansijskim svetom u ekspanziji.

Pojam kriptovalita

Krenimo redom. Šta su kriptovalute? Kriptovalute su digitalna ili već prepoznatljivije virtuelne valute osmišljene da funkcioniše kao alterntivna sredstva razmene. Ko razume shvatiće.

Kriptovalute bitcoin
U dosadašnjem životu navikli smo se naučili na papirni ili metalni novac. I poneko na onaj novac koji nam stoji tamo na nekom računu u banci ili Pay Pal nalogu. Imamo neke kartice, a imali smo i štedne knjižice. A šta nam treba da bismo imali kriptovalute ili pre toga da saznamo šta se valja ispod brega, odnosno šta omogućuje postojanje kriptovaluta?
Za one koji su se već susreli sa pojom kriptografije verovatno već naslućuju da se pri trgovini ovim valutama koristi kriptografija. Baš ta kriptografija treba da obezbedi ali i da verifikuje transakcije prilikom trgovanja. Takođe treba da omogući i kontrolu nastanka, odnosno unosa u sistem novih jedinica kriptovaluta, pandan emisiji novca od strane banaka, odnosno državnih finansijskih institucija. Možemo da zamislimo unos novih jedinica kao punjenje podataka u neku bazu podataka, ali pod tačno i strogo definisanim uslovima.

Šta je bitkoin (bitcoin)?

U moru definicija i pojašnjenja nedostaju ona lako razumljiva. Možemo reći da je bitkoin kriptovaluta, odnosno specifičan oblik digitalnog novca pomoću koga možete da obavljate različite trankacije kao i sa drugim vrstama novca. Da kupujete online, investirate, dakle da trgujete novcem.
Ali, ima i caka. Za poznate valute znamo ko stoji iza njih, države, banke. vlade, ili ko već a iza bitcoina i drugih kriptovaluta stoji Internet. To je veoma važno znati i razumeti. Takođe, morao je biti i neki početak odnosno neko je trebao doći do ideje i plasirati je na tržište. Neko ili neka grupa predstavila je još 2009 je bitkoin. Sada već odomaćeni pseudonim tog pojedinca ili grupe je Satoši i on je ovaj sistem ili valutu opisao kao "peer-to-peer elektronski keš sistem". Osnovna karakteristika mu je odsustvo centralizacije i po navodima autora to bi trebao biti potpuno decentralizovan sistem.
Dakle, nema nekog velikog brata koji bi sa jednog mesta upravljao tokovima ove i drugih kriptovaluta. Posle više istorisjkih neuspeha sa virtuelnim valutama bitcoin pokazuje da je možda čarobna formula pronađena. Bitkoin mreža je dizajnirana na način da u opticaju može biti isključivo 21 milion novčića. I tačka.

Kako doći do kriptovaluta ili bitcoina?

Nema hleba bez motike. U ovom slučaju bez moćnih računara koji troše mnooog struje. Dakle, kriptovalute se stvraju, ili po naški generišu rudarstvom. Ko kopa tu rudu? Računari rade i rudare i pokušavaju da reše određene kompleksne matematičke probleme koji su poznati kao hash. I to je sve. Što manje kriptovaluta ostaje da se generiše zadaci postaju teži a vreme i potrošnja za stvaranje novih valuta rastu.

Zašto su kriptovalute toliko popularne?

Ono čega sve manje ima u životu ali i na Internetu je sloboda. A sa slobodom je povezana anonimnost. Kriptovalute sa očajnički izlaz za sve one koji žele da ostanu anonimni prilikom trošenja ili trgovanja sa novcem. Pretpostavljamo da već pogađate ko su oni koji najviše vole ovu vrstu valuta.

Koje kriptovalute su najpopularnije?

Bitcoin je šampion. To je trenutno najveća i najtraženija kriptovaluta koju već, da ne poverujete, koriste milioni osoba na palneti. Naravno, to nije jedina valuta. Pored bitcoina egzistiraju još stotine da ne kažemo i više kriptovaluta. One koje su sve populanrije su Ethereum, Litecoin, Ripple, Bitcoin Cash, Dash, Neo, Cardano ali ako guglate saznaćete i mnogo više podataka i o drugim valutama.

Da li je trgovanja kriptovalutama dozvolejno odnosno legalno?

U mnogim zemljama jeste. Tabui se ruše a novac ko novac. Nema granica. Prihvatanje kriptovaluta je prosto trend i ovaj način plaćanja je sve popularniji a možda i vas privuče.
Možemo zamisliti koliko glavobolja zadaju poznatim regulatorima novca ove valute jer su:
  • decentralizovane,
  • pa još i samoodržive valute i to digitalne,
  • pa još koje ne postoje u nekom fizičkom obliku,
  • pa koje nisu pod kontrolom bilo kog pojedinca ili grupe
Ono što sigurno znamo je da više nemaju baš previše vremena da troše svoj olako zarađeni novac jer moraju da izučavaju i proučavaju novu konkurenciju oličenu u kriptovalutama.
Mnoge renomirane istraživačke agencije prezentuju rezultate studija koje pokazuju da je interesovanje za kriptovalute u porastu i da se taj trend neće tako lako zaustaviti. Uz sve veće interesovanje, dolazi i veća mogučnost zarade na trgovini kriptovalutama.
Sa stanovišta korinsika ovih valuta, mnogo je bitna činjenica da se povećava i broj kripto-bankomata lociranih u sve većem broju država. Jedan od online servisa ATM Radar prikazuje skoro 2000 bankomata u više desetina zemalja sveta.

Kako čuvati kriptovalute?

Vole naši ljudi slamaricu. I naravno, interesuje ih gde da sakriju te kriptovalute? Kako da ih sačuvaju za crne ili bele dane? Evo rešenja. Za razliku od klasičnih valuta, kriptovalute su dakle digitalne. Ovo upućuje da se ne mogu čuvati na isti način kao i drugi novci. U praksi to znači da ne čuvate te jedinice kriptovaluta već posedujete određeni ključ i to privatni ključ, koji vam omogućava da zaključite transakcije. Ali o tome više kad krenete u trgovinu, tj. kupovinu ili prodaju.
Da. To nije sve. Kripto se može čuvati i kroz ledger. A šta je sad ledger? Ledger je USB stick od minimum 160gb toliko zauzima jedan Bitcoin. Eto nama i hardvera. USB se čuva kod kuće i ne može da bude hakovan ili ukraden.

Kako trgovati kriptovalutama u Srbiji?

Lako. Za početak potražite koji su provereni trgovci kriptovalutama i na njihovim sajtovima dobićete dodatne informacije kako da uđete u svet kriptovaluta.
Evo i nekih malih tajni, nalik insajderskim informacijama. Ethereum ima veliki potencijal rasta u vrednosti jer se očekuje nova mreža ove godine koja će ga unaprediti. Takodje postoje mesta tj pool-ovi na kojima se može založiti ethereum uz određenu mesečnu kamatu oko 5%. Nesto slično kao kamata u banci. Za sve one kojima je klasični novac i načini trgovanja sa njim pomalo dosadni kriptovalute su izazov.
Takođe, moći ćete i da kupite svoje prve kruptovalute.
I na kraju. Dobro došli na kriptovaluteonline! Komentarišite, pitajte, podelite vaša iskustva na ovom subredditu.
submitted by Faribo to kriptovaluteonline [link] [comments]

Problemi i rješenja kripto tržišta i tržišta dobrotvorne pomoći

Potraga za utočištem
Trenutna priča o kripto tržištu može se svesti na jednu riječ: ‘pušiona’. Tako je, kripto industrija se trenutno nalazi u velikim problemima, a vrijednost kompletne imovine na mjenjačnicama pada niz odvod, poput pepela po glavama očajnih investitora, hodlera i ostalih kripto entuzijasta. Međutim, postoji svjetlo na kraju tunela, tržište je ciklične prirode i obećava nam puno više čak i od onoga što smo vidjeli na najvećem dosadašnjem vrhuncu kripto ludila.
Mnogi se pitaju koji je uzrok ovakvim promjenama i problemima. Razloga je zaista mnogo, uključujući manipulacije uzrokovane od strane kripto kitova, državne regulacije, ljetni uspavani period godine, konačno buđenje ulagača i shvaćanje da je puno projekata bilo ili jako prenapuhano ili od početka osmišljeno kao prijevara. Međutim, moguće je istaknuti jedan izuztetno važan čimbenik koji može dati odgovor na pitanje gdje leži problem - a to je nedostatak centraliziranih rješenja. Da, poletjeti će truli pomidori i optužbe će biti vikane u mahnitom bijesu, pa svi znaju da je centralizacija suprotna samom smislu i ideji blockchaina. Zato ostanite još malo sa mnom da vam objasnim pojam centralizacije o kojem ćemo pričati u ovome članku prije nego krenete s optužbama.
Kripto tržištu nedostaju jedinstvene, povjerljive i potpuno decentralizirane platforme i rješenja koja su slična centraliziranima, koja su pak u zadnjih nekoliko stotina godina investitorima ponudila toliko potreban osjećaj povjerenja. Bio to Nasdaq, Wall Street ili bilo koja druga mjenjačnica ili platforma, njihova srž ponašanja kao centralizirane i povjerljive, regulirane platforme privukla je milijune ulagača i omogućila im zakonit i kontroliran pristup klasičnom ekonomskom modelu na kojem današnji svijet počiva. I upravo je to mjesto na kojem treba tražiti alternative.

Nedostaci na svim razinama

Nedostatak takve, potpuno strukturirane platforme sposobne brinuti se o svim potrebama ulagača u decentraliziranom prostoru dovela je do pada cijene 99% altcoina i do kompletnog zamora tržišta zbog velike količine projekata koji su propali u ranim fazama ili jednostavno od početka bili prijevare. Promjene su nužnost. Prema statističkim podacima, u 2017. godini gotovo 6 milijardi dolara uloženo je u projekte koji su ili propali ili bili prijevare, ili čija je vrijednost višestruko manja od one tijekom ICO-a.
Ništa nije napravljeno kako bi se takva situacija promijenila. Bilo je slabašnih pokušaja da se unese malo reda u kripto prostor tijekom posljednjih nekoliko godina, međutim, projekti poput DeHedgea koji su se željeli baviti osiguravanjem ulagača tijekom ICO-a imali su ili štura objašnjenja kako to planiraju napraviti ili jednostavno loše strukturirane financijske modele osiguravanja ulagača. Neki od tih projekata sada su tek sjena onoga što su željeli postati, a većina ih je propala pošto nisu uspjeli skupiti dovoljnu podršku ili stvoriti okvire unutar kojih bi bili važan čimbenik i izazivač za ulogu decentraliziranog i vjerodostojnog regulatora na tržištu punom prijevara.

Sve je započelo tako dobro

Koncept ICO-a bio je veoma inovativan i odličan način za mnoge projekte da pronađu kapital koji im je potreban za razvoj. Također, bio je i prirodan način za prikupljanje kapitala od strane raznoraznih prevaranata koji bi odmah išli u zatvor da su takve planove i projekte izložili u tradicionalnom ekonomskom sustavu. Istina je da su postojali projekti koji su uspjeli generirati 100x ili čak 1000x zaradu, ali bilo ih je jako malo. Na žalost, ta vremena su prošla a ICO koncept se razvio (ili bolje, devaluirao) u zastrašujuću zvijer koja nimalo ne privlači ulagače i štoviše, odbija ih svojom nestabilnošću i nesigurnošću.
Ekstremno je riskantno uložiti veliku količinu novca u projekte koji nemaju razvijen održivi poslovni model i skalabilnu ekonomiju tokena. U tradicionalnom venture modelu trgovanja, situacije u kojima projekt privuče 40 milijuna dolara bez ikakvog poslovnog modela su potpuno apsurdne i nemoguće. Upravo tu ideja decentraliziranog, a opet, dovoljno centraliziranog ekosistema najbolje može doći do izražaja.
Jedini mogući način zarade na ICO tržištu danas je pronaći projekt koji će uspjeti, a to doista nije lako. Niti jedan analitičar ne može izvaditi kristalnu kuglu i proreći budućnost, a na trenutnom tržištu ne postoji nikakva zaštita za investitore kojima preostaje jedino nadati se da njihova investicija neće propasti ili da netko jednostavno neće uzeti njihov novac i nestati. Čak i najbolji analitičari i ICO investitori pogode samo 1 od 10 projekata. Neprofesionalni ulagači riskiraju i puno više jer jednostavno nemaju potrebno iskustvo pravilnog skeniranja projekata kakvog iskusni ulagači imaju.
Jedino novo tehnološko rješenje i izrada ekosistema baziranog na povjerenju može uvjetovati promjenu trenutnog ICO modela i samim time donijeti značajne pomake nabolje i popraviti trenutnu situaciju.

Što moramo učiniti?

Ono čemu trebamo težiti je da imamo platformu koja bi sama regulirala ICO projekte na tržištu. Možda ovo zvuči kao luda fantazija i neki će reći da za to imamo vlade i države ali moramo si priznati da su one spore i da jako puno riba nađe put kroz njihove mreže. Sjetimo se samo TheDAO-a.
Da, imamo Ethereum, ali tko kontrolira bezbroj projekata koji su registrirani na platformi? Nitko, nema ni potrebu. Isto vrijedi i za Bitcoin mrežu, NEO, Waves i sve ostale na listi. Algoritmi Proof of Work i Proof of Stake u ovom su kontekstu beznačajni, čak i kontraproduktivni, pošto su njihovi nodeovi osmišljeni na način da rade za vlastitu zaradu.
Projekti, bez obzira na ideju i konačnu svrhu, moraju imati nekakav plan implementacije. Ukoliko nemaju, nisu vrijedni spomena. Međutim, za investitore iz drugih dijelova svijeta veoma je teško pratiti implementaciju samog projekta što je i samo po sebi Sizifov posao jer je većina projektnih timova ili nesposobna ili postoji samo na papiru. Potrebna nam je platforma koja bi projekte držala odgovornima za njihova obećanja. A jedini način na koji će projekti osjetiti kazne je isti onaj zbog kojeg su zapravo i pokrenuli ICO - novac.

Slijedite zec…Novac

Novac je ključ kripto tržišta i postoji samo jedan način da se osigura da nije ukraden ili pogrešno iskorišten, a to je da bude usmjeren na unaprijed definirane točke projektnog plana, na način da se oslanja na samu blockchain tehnologiju.
Blockchain omogućava kontrolu i odgovornost, ali neobično je da nikome još nije palo na pamet da taj tehnološki aspekt i mogućnost iskoristi da natjera projekte da slijede zadane točke projektnog plana. Može biti mnogo razloga za takav previd, ali činjenica je da niti jedna dosadašnja platforma nije pokušala omogućiti metodu povratka investicije svojim ulagačima kao vid zaštite od ulaganja u projekte koji ne prate projektni plan kojeg su sami definirali u početku. Problem je zapravo u praćenju implementacije projektnih ciljeva i osiguravanju nagrade za ispunjavanje tog cilja u vidu otpuštanja dijela kapitala za daljnji rad.

Je li moguće?

Je li praćenje implementacije projektnih ciljeva zaista toliki izazov kada u našem repertoaru imamo tako moćan alat kao što je blockchain tehnologija? Očito ne, pošto je odgovor došao iz industrije koja pati od pogrešno iskorištenog novca jednako koliko i kripto svijet.
Dobrotvorna pomoć možda na prvi spomen zvuči nekako biblijski, asocira na pomaganje drugima, brigu o njima i održavanje društvenih vrijednosti. Međutim, u realnom svijetu, bit dobrotvorne pomoći je novac. Novac koji je pogrešno iskorišten. Često je novac kojeg ljudi u dobroj namjeri uplate dobrotvornim organizacijama jednako značajan potrebitima kao što su Facebook lajkovi bitni gladnima. Tržište dobrotvorne pomoći na prijevare i administrativne troškove i prepreke izgubi svaki drugi cent, to je 50% uloga!
Upravo ovdje specifično spajanje dobrotvorne pomoći i blockchaina dolazi u pomoć kripto tržištu i njegovim sudionicima u vidu W12 dobrotvornog projekta baziranog na blockchainu. Bit projekta leži u stvaranju različitih DAO organizacija različitih tipova s definiranim ciljevima, razrađenim projektnim planovima i glavnim fazama njihove implementacije. Tim i developeri zarađuju sredstva tek nakon ispunjavanja unaprijed definiranih ciljeva osmišljenih s ciljem stvaranja proizvoda i održive ekonomije tokena. Ukoliko ciljevi ne budu ostvareni, kupci tokena imaju pravo na povrat uloženih sredstava. Takvo rješenje uvelike smanjuje rizike, povećava transparentnost, štiti od prijevara i eliminira potrebu za povjerenjem u projektni tim, pošto platforma sama mjeri i kontrolira i implementaciju projektnog plana i posljedičnu distribuciju sredstava.
Uz to, ukoliko zaista želite darivati novac za dobrotvornu pomoć i želite biti sigurni da je uplaćeni novac zaista iskorišten za nešto dobro, W12 je zasigurno rješenje za vas. Platforma je inicijalno zamišljena kao platforma za dobrotvornu pomoć koja se razvila u infrastrukturu za praćenje ostalih projekata koji su se registrirali na njoj. Tisuće sirotišta, škola i značajnih socijalnih projekata uvelike bi koristilo čovječanstvu da se sredstva koja su im inicijalno bila namijenjena nisu zlorabila. Koristeći W12 platformu, svaki darivatelj može provjeriti tijek vlastitih doniranih sredstava i točno vidjeti na što su ona utrošena.
Tržište dobrotvorne pomoći 44 je puta veće od ICO tržišta i prošle godine je iznosilo više od 700 milijardi dolara, od kojih prema službenim podacima više od pola nije stiglo do krajnjih korisnika. Tržištu nedostaje transparentnosti i ogromna količina novca nepotrebno je potrošena na administrativne troškove, marketing i ostalo.
Prva verzija W12 rješenja već je izrađena i potpisani su ugovori s dvadesetak ICO projekata. Početak prodaje ICO tokena putem zaštićenog modela planiran je za kraj listopada. Projekt ima i ograničen broj veoma primamljivih premium računa (njihove prednosti navedene su na web stranici) i projekt je priznat samim time što je dogovoreno partnerstvo s dodatnih stotinjak projekata.

Pogled unaprijed

Suočimo se s ružnom činjenicom da je ICO tržište kakvo smo poznavali gotovo i da takav model trune na kripto groblju, zajedno s stotinama mrtvih coinova. Jedini način za promjenu je ulaganje putem zaštićenog modela. Modela decentralizirane centralizacije kao ovoga kojeg nudi W12 projekt, koji ima tehnička i regulirajuća svojstva.
Tržište treba decentraliziranu centralizaciju temeljenu na principima odgovornosti za dana obećanja i na mehanizmima koji ulijevaju povjerenje i u mogućnosti su pratiti na koji način se sredstva koriste i osigurati njihov povrat investitorima ukoliko se koriste na pogrešan način. Ukoliko će ovo tržište preživjeti, treba mu promjena s mehanizma koji donosi prihod prevarantima na ekosistem kojem je cilj osigurati svoje klijente. A ukoliko se ulagači na tom tržištu okrenu modelima i rješenjima koja garantiraju sigurnije i prosperitetnije ulaganje, i tržište će samo porasti do još neviđenih visina.
submitted by CryptoFrka to srbija [link] [comments]

Novi Sajt za Početnike za Zaradu Bitcoina Kako zaraditi bitcoin bez ulaganja/how to make a bitcoin without investing(CryptoTab) Kako Zaraditi Bitcoin Part 2 BitCoin Zarada - Kako Sam Zaradio 100$ u Jednom Danu? Zaradite Bitcoin Besplatno Preko Chrome-a  CryptoTab da li je prevara?

To je digitalni novac koji možete koristiti na internetu kako bi ste obavili kupovinu robe ili usluga. Ono što je problem većini ljudi danas jeste kako zaraditi bitcoin, da li je moguće dočepati ga se bez ulaganja. ja ću vam u današnjem tekstu predstaviti par popularnih načina kako možete zaraditi bitcoin. Želim pokazati onima koji su novi u svijetu kriptovaluta, kako možete nabaviti neke od kriptovalute bez da morate uložiti vlastiti novac. Dakle ukoliko nemate novac da investirate u kriptovalute, u ovom članku ću vam pokazati kako da dođete do njih potpuno besplatno na ovoj poprilično cool stranici. Idealna je za početnike kako biste se upoznali sa osnovama korištenja kriptovaluta. PocketDice je najbolja bitcoin kocka usluga na svijetu, intuitivno sučelje, opipljivi bonusi od 1000 Satoshi svakih 10 minuta, potpuno poštene igre, sve oklade, hashes za bilo koju igru su javne. CoinBrawl - stvorite lik za podizanje novca od protivnika. MyBitMine - rudnik zlata. Kako zaraditi bitcoins Kako zaraditi na trgovanju Bitcoina – Osnovna pravila za početnike . By Boris Agatić 2017-12-14T22:07:45+00:00 30/03/2017 Categories: Bitcoin Savjeti Tags: bitcoin, bitcoin burze, bitcoin mjenjačnice, bitcoin zarada, kako zaradite na bitcoinu, kripto valuta, ulaganje, zarada View Larger Image; Trenutno se vode rasprave treba li tretirati Bitcoin kao valutu ili kao robu. U oba ... Besplatni bitcoin Besplatni bitcoin linkovi Besplatni bitcoin sajtovi Bitcoin zarada Komenari su isključeni Kako zaraditi bitcoin Najbolja strategija za zaradu 999dice.com Ukoliko volite da se kockate ili želite da zaradite bitcoin veoma brzo, na lak način, 999dice.com je pravi sajt za vas.

[index] [18937] [46855] [15575] [33619] [42140] [39340] [19321] [48212] [44610] [20969]

Novi Sajt za Početnike za Zaradu Bitcoina

Kako otvoriti Bitcoin novčanik na Blockchain-u https://blockchain.info/wallet Zaradi Bitcoin http://epay.info/rotator/216934 💲 Ovdje se BESPLATNO registrujte na ovaj Sajt za Zaradu: https://bit.ly/3bemS7N Pogledajte još Ideja Kako Zaraditi Novac na Internetu: https://www.youtube.co... kako zaraditi bitcoin, kako zaraditi bitcoin bez ulaganja, kako zaraditi novac preko bitcoin, kako zaraditi preko bitcoina, kako zaraditi na binatex, binatex kako zaraditi.. EDIT help: DIZAJN ... Kako zaraditi BitCoin, Kako zaraditi kriptovalute, Kako zaraditi sa BitCoinom, Kako zaraditi 100$ sa BitCoinom, bitcoin zarada, kako zaraditi bitcoin bez ulaganja, kako zaraditi preko bitcoina ... U ovom videu ću vam pokazati dvije stranice na kojima možete klikajući na reklame zaraditi bitcoin odnosno njegov manji dio Satoshija. Puno je bolje sakupljati neke od kriptovaluta u odnosu na ...

#